29 Ocak 2014 Çarşamba

Faiz Lobisi

MERKEZ BANKASINDAN SERT ÖNLEM


Merkez Bankası doların tarihi yükselişinin ardından Para Kurulu Toplantısında çok sert bir faiz arttırımı kararı aldı.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre; gecelik borç verme faizini % 7.75'ten % 12'ye,borç alma faizi % 3,5'ten % 8'e, bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma faizi oranını da % 6.75'ten % 11'e yükseltti. Bu açıklamadan sonra uluslararası piyasada TL , dolar karşısında değer kazandı. 2.25 civarında seyreden dolar 2.20'nin altına indi.

Merkez Bankası başkanı Erdem Başçı dün gece yarısındaki toplantıdan önce temel politika aracı olan faizlerin şu anda devreye alınması gerektiğini belirterek,gereken adımları gecikmeden ve güçlü bir şekilde atacaklarını söylemişti.

Son zamanlarda dilimize giren,kimsenin ne olduğunu bile bilmeden kullandığı şu "faiz lobisi" terimi artık kimmiş biraz olsun gördük sanırım. Bu faiz arttırımı dolardaki yükselişi ne kadar düşürebilir,bunu bekleyip göreceğiz ama bilinen bir gerçek var ki o da " Olan yine vatandaşa olur." sözünün bir kez daha yaşanacağı...

Bu radikal faiz  arttırım kararının sizin planlarınızı etkilememesi dileğiyle,iyi günler.

2 yorum:

  1. Olan vatandaşa olur tabi başka kime olacak bu ülkede

    YanıtlaSil
  2. İyi günler, Josef Lewis, bireylere, şirketlere ve devlet kuruluşlarına% 2'lik düşük bir faiz oranıyla kredi veren bir özel borç veren. Ödeme yapmak için ödeme yapan bir sürü aile ve mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen başkaları olduğunu biliyoruz ve bu nedenle mali restorasyon için buradayız.

    İş Planlama, Ticari ve Geliştirme Finansmanı, Gayrimenkuller ve Konut Kredileri, Borç Konsolidasyon Kredileri, İşletme Kredileri, Özel Krediler, Ev Refinansmanı, Otel Kredileri, Öğrenci Kredileri vb. Gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Bir kredi ile ilgilenen ve dolandırıcılıktan uzak olması halinde ..

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Metin / Çağrı: +1 (603) 786-7565 teşekkürler



    YanıtlaSil